Telefon

+36 30/972 3766

E-mail

hari.aniko.kineziologia@gmail.com

Az utóbbi napokban több, számomra meglepő kérdés érkezet a kineziológia tanulásával kapcsolatban, ezért úgy gondoltam, hogy leírom a gondolataimat.

18 éve dolgozom kineziológusként és 12 éve tanítom hivatalosan aOneBrain kineziológia alap 4 tanfolyamát.

Sok –sok ezer kliens, és több száz tanítvány tapasztalati munkámról beszélek.

  • Az 5 nap után már kineziológus leszek?

NEM!

Ennek a szakmának az elsajátítása ugyan úgy időbe energia befektetésbe önfejlesztésbe és sok-sok gyakorlásba kerül, mint más szakmánál. (Hónapokról, évekről beszélek)

Azért mert felvettek az orvosi egyetemre és posztolod a facén még nem vagy orvos, ha felvetted az ismerősöd karate ruháját a fekete övvel, a tudás még nem a tiéd s nem váltál azzá, még ha szeretnéd ez hinni is.

A tudás megszerzése nem egyenlő a tudás alkalmazásával és eggyéválásával.

Kineziológussá válni a szemléleted változása általfogsz.

 Elsősorban magadon alkalmazod a tanult ismereteket, korrekciókat.

Nyitottá válsz önmagad megismerésére, felismered a hitrendszerek okozta blokkjaidat, saját családodon belül elfogadóbb, megértőbb és szeretettelibb leszel.

Javul a kommunikációd önmagaddal és önmagadról, másokkal és másokról.

Az ítélkezésed megértéssé, a haragod hajlandóssággá válik, a kishitűséged pedig szeretetteljes önbizalommá!

A kineziológia tanulása bennünk hat s válik teljessé, ez pedig idő!

A legszeretettelibb folyamat, amit csak ismerek.

És IGEN, ez egy folyamat, a maga hullámzásával, fájdalmával és szeretetteli kifejlődésével!

Ezt nem lehet siettetni, gyorsítani, az elméddel megerőszakolni!

Ez a szívben lakozik, a hajlandóságban, az alázatban, a jóindulatban önmagad és mások felé és a szeretetben!

Ezek a belső tulajdonságok kellenek ahhoz, hogy ezt a szakmát elhivatottan tudd végezni.

Én tanárként ezt képviselem, élem, folyamatosan fejlődöm emberileg, érzelmileg és szellemiségben egyaránt ennyi év után is.

Szeretem ezt a folyamatot, szeretem benne magamat! Ezt a tudást adom át és gyakorlatiasságot a tanítványaimnak és a klienseimnek egyaránt!

Különleges képességre nincs szükség, csak nyitottságra, érdeklődésre és a hallottak elfogadására és alkalmazására.

 Mindenki megtudja tanulni az izomtesztelést, azonban könnyebben megy azoknak, akik nem „akarják”, hanem érzékelik a finom érintést és a tesztelést.

A képzés után regisztrált oklevelet kapsz és egy „útlevelet” melyben a képzési út folyamata lesz nyomon követve, igazolva.

Ezzel már gyakorolhatsz sok-sokat és mégtöbbet! De nem jogosít fel kineziológusnak nevezned magad. Annak törvényi meghatározása van, amiről a későbbiekben még írok.

  • mennyi pénzt kérhetek, ha elvégzem a képzést?

Ha így indítasz, ez a szakma nem neked való!

A pénz nem lehet cél!

A pénz energia, egy eszköz, valaminek a létrehozatalához……

A pénzt befektetésnek használd önmagad fejlesztésére, tudásod bővítésére, ami megtérül a kapcsolataid rendezésében, az egészsége javításában, emberséged, majd bölcsességed megtapasztalásában és idővel tiszteletdíjként tér vissza hozzád a klienseid által.

Szóval először ültesd el a magot, locsold, adj fényt, levegőt, gondoskodj a fejlődéséről, hagyd, hogy erős szárat növesszen és a gyümölcs csak utána érkezik.

Ez idő! Hónapokról, évekről beszélek!

Ha nincs időd, türelmed, kitartásod, hajlandóságod az önismeretre és változtatni akarásra, ha nem tudsz mit kezdeni más emberek érzéseivel, ha nem vagy nyitott az érintésre, az értő csendes figyelemre, akkor ez a szakma NEM neked való.

Mielőtt kineziológiát szeretnél tanulni, kérlek menj el kineziológushoz, és legyen saját tapasztalásod önmagad változásában és belső munkájában mielőtt másokon akarsz segíteni!

Miért is írtam le ezeket?

Nem azért, hogy eltántorítsalak, hanem azért, hogy a lelkesedésed mögött egy megfontolt döntésed legyen, tudván hol tart most az életed, és mire van szükséged ahhoz, hogy azzá válj, aki lenni szeretnél!

  • Hogyan lehetek hivatalosan kineziológus? Mikor érdemes vizsgázni?

Többen vagyunk hivatalos OneBrainkineziológusoktatók, azonban nem vagyunk egyformák. Ugyan azt taníjuk, de különbözik a stílusunk, eltérőek az oktatási módszereink, mások a motivációs és kommunikációs eszközeink és ez a sokféleség nagyon is jó, mert segít abban, hogy megtaláld, a neked megfelelő oktatót.

Azonban Békés megyében egyedül én rendelkezem vizsgára küldési engedéllyel.

Ez fontos, ha hosszú távban és felelősségvállalásban gondolkozol a kineziológia szakma gyakorlásában.

OneBrain oktatóként a hallgatóim/ tanítványaim jogosultak vizsgát tenni az ÁEEK-nál, ha az általuk előírt egyéb feltételeket is teljesítik.

 (Természetgyógyászati- és Egészségügyi modul elvégzése, részvétel az életmód táborban, valamint aOneBrain 1-3. szint elvégzése) A nálam elvégzett tanfolyamokról ilyenkor igazolást állítok ki.

Tanítványaimat felkésztem a vizsgára, mentorálom őket, folyamatos támogatásban van részük bármely életterületen van szükségük rám.

Sokszor kapom azt a kérdést is, hogy mikor érdemes vizsgát tenni?

Személyes véleményem szerint elsőbbsége van az alapos szakmai tudásnak, és csak akkor javaslom a vizsgát, amikor valaki már teljesen elkötelezett abban, hogy ő hivatalosan kineziológusként szeretne dolgozni.

 Tehát ez a döntés szintén beérik. Ne azért kezd el a kineziológiát tanulni, mert hivatalos akarsz lenni, hanem azért, mert a magadénak érzed és idővel a képzési út bejárásával elhivatottá válsz irányába. Ráérsz akkor levizsgázni.

Sikeres tanulást kívánok!

Kérdezz nyugodtan és bátran őszinte és segítő válaszokat fogsz kapni.

Szeretettel:  Hári Anikó 30/972-3766

KineziológusOneBrain Basic oktató

Önismereti tréner

Párkapcsolati coach- tréner

Ajánlott cikkek

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.