Telefon

+36 30/972 3766

E-mail

hari.aniko.kineziologia@gmail.com

Találd meg a saját középpontod!

Az utóbbi napokban újra megfigyelhető, hogy a félelem körbe vonja testünket, lelkünket. s ha nem figyelünk, átveszi az irányítást az életünk felett.

Mit tehetünk, hogy ez ne így legyen?

Először is tudatosítani kell, hogy már itt van.  A tudatosítás őszinteséget feltételez önmagunkhoz  és elfogadást jelent, hiszen érezzük a félelem „szagát”. Ne akard eltünteti, vagy tagadni a jelenlétét. Egyszerűen csak hagy, és érezd, hogy itt van. Ne minősítsd és ne magyarázkodj, csak hagyd megjelenni, bent , odabent önmagadban.

 Ha ez sikerül már birtoklod és uralod az energiáját.

A hibát ott követjük el, hogy félünk látni, félünk érezni és félünk a miénknek tudni.

 Ezért benne van a gondolatainkban, a beszédünkben és cselekedeteinkben egyaránt, tehát magunkon „kívül” vagyunk, kint a hidegben..(remegünk és fázunk)

 Feszültek, idegesek és kapkodók leszünk, hiszen szeretnénk gyorsan túl lenni rajta s megszabadulni tőle….

Azonban csak azt tudjuk iránytani, amit- akit  ismerünk!!!

A megismeréshez pedig idő és csend kell, odabent a lelkünkben való csend, ami meleg és átölelő, ami a figyelmet és megismerést segíti! E nélkül nem megy.

Mit tehetünk ezért?

Vedd észre a pillanatban önmagad, hogyan reagálsz a helyzetre (rémület , remegés) hogyan beszélsz róla (kétely, kilátástalanság, jövőbeni félelmek ) és hogyan cselekszel( kapkodó, szétszórt, vibráló)

Ha észreveszed a saját „tüneteidet”, már tudatos vagy és csendben átalakíthatod a beszéded, (tárgyilagossá érzelmektől mentesen), pontosíthatod a helyzetet, (ideiglenes állapot, aminek van vége) és benne a cselekedetedet, (ami következetes és pontosított)

A legnehezebb, a megállás pillanata, amikor rájössz, hogy reagálhatsz másképp!

Ez csendben történik, a döntés erejéből!

Ha itt elkezdessz magyarázkodni, okoskodni, vagy csak hallani akarod a saját hangodat, magad mellé állítani a többieket, mert azt hiszed ez ad biztonságot, akkor elveszett a pillanat!

És sodródsz tovább a félelembe. Felmegy a vérnyomásod, gyomorgörcsöd lesz, szédülsz, és egyre kevesebb lesz az energiád és nem érted miért.

Ha a pillanatot megfogtad, érzékeled, akkor már uralni is fogod. Ez az igazi erő, a belső csendben születő, amikor a készségeid és képességeid hadra és munkára foghatók ÉRTED.  A nagyszerű emberért, aki vagy.

Persze mondhatod, hogy „nekem könnyű” meg, hülyeség az egész, ez nem így van csak blabla a szövegelés.

Ez a szabad választás, dönthetsz így is. De dönthetsz úgy is, hogy megtapasztalod a változást a gondolkodásodban, ami új érzéseket ad, amiből új cselekedetek születnek. Apró lépésekben építjük fel és napi szinten érzékelheted a cselekedeteid sikereit.

Akik valójában ismernek, tuják, hogy amiről beszélek azt alkamazom is a mindennapi életemben. Követhető és használható.

Engem is kihívás elé tett a covidos helyzet, novembertől 4 órában egészségügyi ellátásban dolgozom a kineziológusi vállalkozásom mellett.

„Méh kaptárba léptem be” ahol a szakmai tudás sokrétű,  precíz, pontos alkalmazást igényel. 

Normál helyzetben is hónapokat vesz igénybe a betanulás, most meg roham tempó van. Azonban ismerem magam, csak a csendemből tudok figyelni, érteni és cselekedni. Következetesen, egymásra épülően igyekszem elsajátítani az ismereteket, és hálás vagyok a kollégák és orvosok türelmének és segítő készségüknek.  Igen, helyzet van a munkahelyen, átszervezések ezerrel, de ha „csak” figyelek és az érzelmeimet lecsendesítem , akkor önmagamon belül maradtam és használni tudom a készségeimet, egy nagyobb jó szolgálatáért!

Segítek, hogy segíthess magadon!

Szeretettel: Hári Anikó 30/972-3766 békés megye- Orosháza

kineziológus

gyógypedagógiai aszisztens

H-P 14-19.00 időpont egyeztetéssel

Ajánlott cikkek

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük