Telefon

+36 30/972 3766

E-mail

hari.aniko.kineziologia@gmail.com

Többen kérdeztétek, Én hogyan viselem a jelenlegi helyzetet? (hiszen mindig mosolygósnak és pozitívnak láttok). Pár mondatra gondoltam, de hosszú lett J

Az elmúlt 2 hétben hátra léptem egyet és megfigyelő álláspontban lettem önmagammal és a külvilággal egyaránt. Derült égből villámcsapásként ért, hogy egyik napról a másikra, teljesen megszűnt a munkám. A hivatásom, amiben teljesnek éltem magam és az egyetlen bevételi forrásom.

Az érzéseim csak jöttek, mint a tornádó, ami a földig tipor. Szélsőségben, riadalomban , félelemben, kiszolgáltatottság, egyedüllét, bizonytalanság stb. Hagytam lenni őket és hagyom. Ismernem kell és tapasztalnom ahhoz, hogy iránytani tudjam.

Mivel a hét nagyrészét eddig is egyedül töltöttem és a város szélén lakom, így a karantén kevésbé visel meg. Sosem hajtottam, pörögtem túl magam,(ezért a lelassulás is könnyű) és nem gyűjtök tárgyak, nem akarok többet és jobbat, mint ami elég az életemhez, ezért nem fáj, ha éppen le kell mondanom valamiről. Nem én vagyok a kineziológia, hanem élem és használom az eszközeit, és ezt nem vesztettem el. Nem a pénzem által vagyok valaki, hanem a jellemem, cselekedetem és gondolkodásom, hitem által. És ez mindig velem van. Nem vagyok egyedül, csak távol vannak a szeretteim, akikre számíthatok, és segítenek ebben a nehéz helyzetben! Ahogy ezt tisztába tettem magamban, egy megfoghatatlan csend és belső nyugalom járt át.

Ekkor kaptam egy felkérést, hogy kéne pár sor írni, mit tegyünk, hogy mentálisan megmaradjunk a 4 fal közt. Napokig kerülgettem a témát, aztán felállítottam a magam sorrendiségét, ami erőt ad. Természetesen ezek csak iránymutatók és messze nem alkalmas mindenki számára, de arra jó, hogy felállítsd a saját listádat és onnan már magadért hozol döntést, hogy be is tartod.

  • Legyen meg a napi rutin. Előző este megtervezem és leírom, majd elképzelem, hogy  mit fogok csinálni időpont szerint, most fontosak nekem is a fogódszkodók.
  • Felosztom a napot, hogy mit hol csinálok lakáson belül. Nem keverem. A konyhában eszem, a nappaliban dolgozom, és a hálóba alszom. (ennyire egyszerű, betartani nehezebb)
  • Figyelek a testemre, most kevesebbet eszek, többet mozgok, a tavaszi kerti munkák igazi kihívás részemre, napközben többször nyújtózom,  online edzést végzek esténként, aminek várom az időpontját.
  • Többször kérdezem meg ismerőseimet, hogy segíthetek e és ha igen, mire lenne szükségük (többnyire beszélgetünk, vagyunk egymásnak)
  • Családommal, barátaimmal telefonon tartjuk a kapcsolatot, sokszor napi szinten. A helyzet így is eltávolít bennünket én nem szigetelem el magamat. Merek segítséget kérni, és adni.
  • Hallgatok híreket, de nem egész nap…és a hiteles forrást keresem, ez pedig nem a TV és a helyi rádió.
  • Van egy tánc stílus, ami nekem szerelem, (flamenco),de nincs a környéken oktatás, most a youtubról gyakorlom az alap kéz és láb technikákat és a zeneiséget. Újra ceruzát fogtam és rajzolgatok… A lényeg, hogy másfél óránként MÁST csinálok és ezzel tartalmasan telik a napom.
  • Igyekszem minden nap a MAI napban lenni. Tudatosnak lenni, látván azt, ami van. Nem hárítok és nem menekülök, látom a félelmetes helyzetet. Nem agyalok előre, nem teremtem azt, ami nincs itt. Hanem azon vagyok, amit ma tehetek, ha mértékletességet, egyensúlyt tartok az érzelmeimben.

Fontos, ha negatívak is az érzéseim, és ez teljesen természetes a jelen helyzetben, akkor is cselekvő tudok maradni ha ezt tudatosítom és kiegyensúlyozva tartom. És ez a lényeg, a cselekvőképesség!

Vihar előtti csönd van és érzékelem a feszültséget. Hallom és tudom , hogy mi várható, nem tudok rá felkészülni, mert nincs benne tapasztalásom, csak a generációs mintáim a háborús helyzetekről.

Azonban önmagam lelki erőnlétéért tudok felelősséget vállani, mert ez belőlem fakad és rólam szól!

Gondold át, hol vagy Te a jelenlegi helyzetben és hogyan vagy az érzéseiddel. Miről szól ez neked, mi az amit önmagadról meg kell értened és átalakítanod? Mi a legnehezebb, legfélelmetesebb a számodra? A helyzet maga, vagy az önmagaddal való szembesülés, érzékelés, tapasztalás? Írd le önmagadnak a válaszaidat, foglalkozz most vele, itt az ideje, és ha megteszed, egy letisztultabb kép lesz előtted, ami cselekvővé tesz!

Köszönöm, ha végig olvastad.

Szeretettel Anikó

Ajánlott cikkek

17 Hozzászólás

  1. Hello to every one, the contents present at this web page are actually remarkable for people knowledge, well, keep up the good work fellows. Gonzalo Bybee

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.