Telefon

+36 30/972 3766

E-mail

hari.aniko.kineziologia@gmail.com

Egy gyermek sokkal könnyebben és hamarabb gyógyul, mint egy felnőtt, mert Ő még hisz a világ jóságában, nyitott az újdonságra és nem címkéz, mérlegel és kérdőjelez meg dolgokat.

Munkám során a gyermekekkel „csodák” történnek, gyakran azonnali változások, melyekre az orvosok sem nem tudnak magyarázatot adni. Abba marad a tikkelés, nem piszkálja a száját, széklete rendeződik, mer beszélni az oviban mások előtt, már nem sír az edzésen, javulnak a tantárgyi jegyei és a magatartása és akár a tanulásban is élvezetet talál , valamint a családban egyfajta energetikai- érzelmi rendeződés jön létre.

Mi is zajlik ilyenkor?

A gyerekek kisméretű felnőttek, teljességre, szeretetre, megbecsülésre, biztonságra vágynak, ezen kívül valójában nincs is másra szükségük.

Azonban nem minden gyermek életében valósul ez meg, ezáltal érzelmileg és energiában lezáródnak, megrémülnek, nem tudják még kellően kifejezni magukat és viselkedésben, tanulásban, vagy fizikai tünetekben, betegségben jelzik a tudtunkra, hogy baj van…

A gyermek másol a családból……   megoldási mintát, és ha a szülők, vagy nagyszülők nem oldják fel a köztük lévő feszültséget, akkor a gyermek megjelenti a helyzetet és nyilvánvalóvá teszi a problémát.

Ezek lehetnek pl:

– elválasztási konfliktusok,

– birtok féltés,

– birtok kijelölés,

– magárahagyatottság,

– érintkezési konfliktus

– önleértékelés

– veszteség

– túlhajszoltság konfliktus stb.

Ilyenkor nem tudjuk a helyzetet megemészteni , lenyelni, elengedni , meghallani stb.

 

Az oldások hatására jobban megértjük a gyermekünket és érzelmi világát, valódi természetét, és nem azt amilyennek eddig látni akartuk. Bensőségesebb, szeretettelibb viszony alakul ki közöttünk.

Kineziológia magzati korban:

Anyán keresztül történnek a kezelések. Könnyebbé válik a gyermek születése, oldjuk az édesanya félelmeit a várandósággal kapcsolatban, gyermeket, vagy az édesanyát ért nehéz élethelyzeteket.

 

(Nem kívánt gyermek  túlzott elvárás a gyermek nemével kapcsolatban, anya-apa félelme a szülővé válástól…  )

Kineziológia csecsemőkorban:

Még mindig többnyire édesanyán keresztül oldunk, de lehet apán keresztül is.

(szülési problémák, hasfájós időszak, alvásproblémák, édesanya szülés utáni depressziója és még számos ügy. )

 

Kineziológia 3-12 éves korosztálynak:

Együttműködve, önállóan is tudunk gyermekeddel együtt dolgozni

Természetesen szükség van a szülői részvételre, de már együttműködőek, érdeklődőek, izgatottak.

(oldódhatnak a beilleszkedési zavarok túlzott anyai kötődés, félelmek a sötéttől, kutyától, rémektől, testvérharcok, étvágytalanság, figyelemzavar dühkitörés, túlsúly, mozgásproblémák, diszlexia, magányosság, zárkózottság, félelem a szerepléstől ,  félénkség és még számos egyéb ügy.)

A megerősítő gyakorlatok személyesen nekik készülnek, övé a felelősség és a szülőé, hogy gyakoroljon otthon is.

Kineziológia a 12 év feletti korosztály számára:

Érzékeny kamasz időszak. Csak akkor hozd el a gyermeked, ha ő is jönni akar! Ebben a korban már nem teheted meg, hogy helyette döntesz, nem akarhatod jobban a változást, mint ő. Ha mégis így van, inkább te jelentkezz be hozzám, felnőtt oldásra, amely neki is és neked is segíteni fog.

(oldódhatnak beilleszkedési problémák, beszédzavar és kommunikációs problémák, önbizalom hiány, agresszió, depresszió, szülő- gyermek konfliktusok, szexuális bizonytalanságok, menstruációs zavarok, én-kép zavarok és még számos egyéb ügy.)

 

Nem biztos, hogy a gyerek problémáit, mindig magánál a gyermeknél kell keresni Gyakran szüleik, nagyszüleik félelmeit, fájdalmait érzik át, és arra reagálnak hevesen. Ilyenkor a szülő kezelése a megoldás. Ezt sosem kell szégyellni, hiszen a szülő is hibázhat. Azért jöttél erre a világra, hogy minél többet lerakj saját stresszeidből és jobban csináld, mint elődeid, azonban ez nem megy könnyen.

Tökéletes szülő nincs, és nincs is rá szükség 

Ha bármi kérdésed felmerül, tedd fel bátran, és hívj bizalommal!

Ha kérdésed van, fordulj hozzám bizalommal!

Kapcsolat

Telefon
+36 30/972 3766

E-mail
hari.aniko.kineziologia@gmail.com

Facebook
Hári Anikó Kineziológus