Telefon

+36 30/972 3766

E-mail

hari.aniko.kineziologia@gmail.com

 

Miről is szól a kineziológia oldás és hogyan működik?

A OneBrain kineziológia módszer izomteszteléssel dolgozik.

(Minden kineziológiai rendszernek izomtesztelés az alapja!)

Ez feltételezi, hogy a kliens tudatosan választja azt, hogy együtt dolgozzunk az ő ügyén. „Ideadja” – leggyakrabban – a kezét, a megfelelő pozícióban.

Ez tudatosságot, hajlandóságot, jelenlétet kíván tőle. Egyfajta bátorságot, hiszen készen áll szembe nézni eddig számára talán tudattalan információkkal. Szeretné megérteni azokat hogy új, hatékonyabb választásokat hozhasson.

A magabiztos tesztelésnél az izomválaszt figyeljük, érdeklődéssel, ráhangolódással.

Fontos, hogy a kliens hallja a feltett kérdést, és megérezze, hogyan reagál a teste – a tesztelt izom – arra. A páciens így tudja vállalni a felelősséget a saját ügyéért, a kineziológus pedig – kizárólag! – a saját munkájáért.

Az oldás során, elsősorban a test visszajelzései alapján haladunk.

Az élettel, lélekkel, szellemmel áthatott fizikai testünk a legbölcsebb információforrás, az igaz válaszokat adja.

Az oldás menete végig a szabad választást hangsúlyozza. A kliens tudatossá válik arra, hogy függetlenül az élete során felmerülő eseményektől, az azzal kapcsolatos érzelmeitől, maga dönti el mit választ, hogyan viselkedik. Válaszképessé válik, nem csak reagál a kevésbé tudatos érzései alapján.

A módszer segít feltérképezni, tudatossá tenni az érzelmeket az adott üggyel kapcsolatban. A kliens szavakká tudja formálni, vagy testi érzetekben tetten tudja érni, az adott érzelmi állapotot. Ezáltal rá tud látni, hogyan választhatna, viselkedhetne másképp a saját, és minden érintett számára legfőbb jó elérése érdekében.

Az érzelmi blokkok, fizikai blokkokat okozhatnak, és fordítva.

A test mindig az egyensúly irányába törekszik, jobban akar lenni.

Az érzelmi stressz oldásával lehetőséget adunk számára, hogy az öngyógyító képességét kibontakoztathassa. A testi, vagyis az életáramlatokban feloldott blokkok pedig szinte „észrevétlenül” oldják az érzelmi stresszt.

Az ügy feltárása kardinális része az oldásnak. Fontos az értő meghallgatás, az értő figyelem, és a megfelelő feltáró kérdések használata. Ezek által a kliens egyre közelebb kerül a ügyéhez, meg tudja fogalmazni azt, sajátjának érzi, így tud rajta saját maga változtatni.

A Three in OneConcepts módszerével az oldás kliens által vezetetté válik.

A kineziológus „csak” facilitátor. Segíti, kíséri a folyamatot.

Nem tekintély, aki meg mondja, mit kell tenni. A belső munkát a páciens végzi, ő tanul magáról és a környezetéről, ő változik, ő fejlődik.

Az oldásnak mindig része a korregresszió. Izomteszteléssel megkeressük az adott ügy oldásához legjobb kort. Az adott korban, az adott eseménnyel kapcsolatban oldjuk a testi blokkokat, és az érzelmi stresszt. Ezáltal a kliensben születik egy megértés, át tud élni egy új választást, egy új viselkedést, ami a jelen ügyében is segítségére lesz.

A kineziológia gyengéd módszer.

Általa a kliens életében az változik, ami aktuálisan az ő, és az érintettek legfőbb javát szolgálja.

Nem megváltoztatja a páciens úgynevezett hitrendszerét – a korábbi érzéseit, gondolatait, törekvéseit – hanem oldja azokon a stresszt.

Ezáltal a kliens megéli, megérzi az erejét, képességét, hogy dönthet másképp.

Köszönettel, hálával elbúcsúzhat a korábbi reakcióitól, amik már nem szolgálják őt, és tudatosan választhat újat… ez a gyengéd oldás…

Hiszek a Three In OneConcepts módszerében, mert hiszek az emberben!

Szeretettel várlak , az életet a szabad választás könnyedségében és oldottságában éljük.

Hári Anikó 30/972-3766

Kineziológus- OneBrain Basic oktató

Gyógypedagógiai aszisztens

Békés megye- Orosháza


Mikor van szükség kineziológusra?

 • ha keresed az utad
 • ha elakadtál, érzelmi kapcsolataid megértésében
 • ha súlyos veszteség ért
 • ha a kommunikációd nem talál meghallgatásra
 • ha fejlődni szeretnél
 • ha tanulási képességeidet szeretnéd fejleszteni
 • ha szeretnéd felismerni betegséged mit üzen a számodra
 • ha hajlandó vagy és akarsz tenni a változásod érdekében
 • ha már nem bírod tovább elviselni a terheid, akkor

a kineziológia stresszoldó módszere segítségedre lehet abban, hogy megszabadulj a fölösleges terheidtől, hogy megold a megoldandó feladataid, és hogy rájöjj, merre indulj tovább…

A KINEZIOLÓGIA egy olyan segítő rendszer, amely abban segít mindenkinek, hogy önmaga természetes „gyógyítója” legyen, segít a múlt hatásainak megváltoztatásában, s a valóban kívánt jövő elérésében!

„A saját magunkban való kételkedés csökkenti önbecsülésünket és önmagunk megtagadásához vezet. Ez a gyökere önmagunk elítélésének, a boldogtalanságnak, végül pedig a kudarcnak.”

Ez a KINEZIOLÓGIA egyik legfontosabb alapkérdése. Tudnunk kell, hogy a „belső reakcióink változása a külső viselkedés megváltoztatását vonja maga után, aminek eredményeként az is megváltozik, ahogy önmagunkhoz viszonyulunk, és az is, ahogy mások látnak minket és viszonyulnak hozzánk.”

A saját életem is, – akárcsak a Tiéd is – hiszem, hogy egy folyamatos változás folyamatában teljesedik ki. Ehhez nyújtok a számodra segítséget  OneBrain kineziológia stresszoldó módszerével.


Mi a kineziológia?

Egy nem időigényes, kíméletes, hatékony személyiségfejlesztő,

preventív és egészségjavító, stresszoldó rendszer. Maga a szó MOZGÁSTUDOMÁNYT jelent.

Valamennyi formájában közös az izmok tesztelése, ami a tesztelő számára a test biofeedbackje.

A módszer beindítja a test öngyógyító reflexét, hiszen a mozgásreflex aktiválása szolgálja és tartja fenn valamennyi szervi funkciónkat, és ily módon elősegíti a test öngyógyító törekvéseit. Egyszerű módszerekkel visszaállíthatjuk a fizikai, energetikai, szellemi, pszichés egyensúlyunkat, s gondolkodásmódunk megváltoztatásával kialakíthatunk egy új egészségtudatot, s képességeinket minden szinten kibontakoztathatjuk.

A KINEZIOLÓGIA egy olyan segítő rendszer, amely abban segít mindenkinek, hogy önmaga természetes „gyógyítója” legyen, segít a múlt hatásainak megváltoztatásában, s a valóban kívánt jövő elérésében! „A saját magunkban való kételkedés csökkenti önbecsülésünket és önmagunk megtagadásához vezet. Ez a gyökere önmagunk elítélésének, a boldogtalanságnak, végül pedig a kudarcnak.”

Ez a KINEZIOLÓGIA egyik legfontosabb alapkérdése. Tudnunk kell, hogy a „belső reakcióink változása a külső viselkedés megváltoztatását vonja maga után, aminek eredményeként az is megváltozik, ahogy önmagunkhoz viszonyulunk, és az is, ahogy mások látnak minket és viszonyulnak hozzánk.”

Amennyiben mindenki elsajátítaná ezt a gondolkodás módot, közelebb kerülne belső énje megvalósításához, s ezzel más szemlélettel fordulna mások felé, felismerve azokat az okokat, amelyek magatartás zavarokhoz, tanulási problémákhoz, „disz-készségek” kialakulásához, allergiához, stb. vezet.

A kineziológia azonban alapvetően nem végez egészségügyi tevékenységet.

A nem egészségügyi jellegű kineziológiai rendszerek is saját fogalom-, eljárás- és szabályozási rendszerrel működnek és speciális módszereket (pl.: speciális kommunikációs modellek, mozgásfejlesztés) és eljárásokat alkalmaznak (izomtesztelés, mint biofeedback). Azonban céljuk – az adott rendszertől függően – eltér a természetgyógyász kineziológiai módszerektől.

Ilyen célok lehetnek:

 • pedagógiai: képesség-, készség fejlesztés,
 • tanácsadás speciális formája

Ezek a rendszerek egészségügyi tevékenységet nem végeznek.

THREE IN ONE CONCEPTS® / HÁROM AZ EGYBEN KONCEPCIÓ

Kidolgozói: Gordon Stokes, Daniel Whiteside, CandaceCallaway

Daniel, mint viselkedéskutató, Gordon mint TFH isnstuktor dolgozta ki Candace meglátásait igénybevéve ezt a modern módszert (1976.), mely részben tanulási képességek javításával, személyiségfejlesztéssel, és érzelmi stressz oldásával foglalkozik.

A módszer egyedülálló nagyszerűségét az biztosítja, hogy érzelmekkel dolgozik, figyelembe veszi az agyféltekék funkciójának különbségeit, az adott -tesztelt- személy személyiségjegyeit, megtagadott tulajdonságait, szokásos viselkedés módját stresszes helyzetben, s azt a kort keresi meg és ott végzi a stresszek oldását, ahol a stressz keletkezett.

AOneBrain® ág stresszoldásának eredménye az, hogy a negatív szituáció emléke ugyan megmarad, de már nincs emocionális töltete. S az emberek képesek lesznek megteremteni maguknak azt az áhított jövőt, amelyre vágynak. Felelősségteljes, kompetens személlyé válnak saját sorsuk alakításában.

Gordon Stokes (1929-2006)

Daniel Whiteside (1933-2013)

CandanceCallaway (1949-2005)

TOUCH FOR HEALTH

Megalkotója dr. John Thie (1933-2005), aki 1973-ban jelentette meg módszeréről írt könyvét és ebben az évben tartotta az első képzéseket is. A TFH célja egyszerű korrekciók segítségével a test természetes energia

áramlásának a helyreállítása. A módszer az akupresszúra használatának gyakorlati útmutatója annak érdekében, hogy természetes egészségünket visszanyerjük. A kezelést követően csökken a fizikai és mentális fájdalom, a feszültség, és javul a testtartás. A TFH 42 izom tesztelésén keresztül méri fel a 12+2 meridián állapotát. Fő korrekciós eszközei: neurolymphatikus zónák, neurovaszkuláris pontok, akupresszúrás pontok, érzelmi stresszcsökkentő pontok, szín, hang balansz, lépés teszt, tibeti energia nyolcas, reaktív izmok.

 

EDU-KINEZIOLÓGIA® / PEDAGÓGIAI KINEZIOLÓGIA

BrainGym/ Agytorna módszere

Kidolgozói: Dr. Paul Dennison és GailDennison

A KINEZIOLÓGIA egyik legrégebbi ágát az EDU-Kineziológiát egy amerikai pedagógus házaspár fejlesztette ki (1983), melynek egy része BRAIN GYM®, avagy Agytorna néven vált ismertté hazánkban. Egyszerű mozgásokból és gyakorlatokból álló módszer, mely mindenfajta tanulást megkönnyít, segíti a koncentrációt, lehetővé teszi, hogy a testünkben rejtetten meglévő képességek felszínre kerüljenek. Az Agytornát használó tanárok különösebb erőfeszítés nélkül fel tudják kelteni a gyermekekben is az önfejlesztés iránti érdeklődést. Az Agytorna ismeretének birtokában a diákok agyfélteke összehangolását /agyintegrációt/ is el tudják végezni, mely a tanulók teljesítmény növekedését vonja maga után. Mind óvoda pedagógusok, mind általános és középiskolai tanítók, tanárok be tudják építeni a módszert munkájukba. Használható a rendszer a felnőttoktatásban is. De szülőknek is segítséget nyújt abban, hogy felkészítsék gyermekeiket a stresszmentes, hatékony tanulásra.

„A mozgás: a tanulás kapuja.” – Dr. Paul E. Dennison

Ha kérdésed van, fordulj hozzám bizalommal!

Kapcsolat

Telefon
+36 30/972 3766

E-mail
hari.aniko.kineziologia@gmail.com

Facebook
Hári Anikó Kineziológus