Telefon

+36 30/972 3766

E-mail

hari.aniko.kineziologia@gmail.com

„Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy ……..és boldogan éltek, míg meg nem haltak”

Ismerős a mese? Én is sokat olvastam és hallgattam szüleim mese felolvasását és elképzeltem én milyen boldog leszek. Eljön értem a herceg a paripáján, kiáll minden próbát és elnyer engem méltó jutalmául.

Aztán amikor eljött a herceg és feleségül vett, senki sem mondta hogyan kell jól csinálni… sem a mesék, sem a szüleim, de még az anyakönyvezető sem.

Aztán idővel rájöttünk, hogy ez már nem mese…. ez a valóság, hogy a szemüveg nem is rózsaszín és a köd is szürke..

 • Hogy a herceg és hercegnő között van egy csomó nézeteltérés
 • Hogy már nincs is egymásra idejük, mert a paripája/ ruhatára fontosabb
 • Hogy kiveszett belőlük a gyengédség és házisárkányok és fúriák jelentek meg az otthonukban
 • Hogy a szomszéd kertjét hamarabb felrotálja, minthogy itthon gyomlálna
 • Hogy fontosabb a haveri koccintás, mint az otthon melege

Hogy valami már nagyon nem úgy van, mint egykor megálmodtunk. Ekkor megijedünk, próbáljuk tetten érni azt, hogy mikor és ki rontotta el. Ezt meg is mondjuk. A másik megsértődik, és ő is mond valamit. Mi igazán nem azért mondtuk, de hát azért az már mégsem úgy van, amit most mondott. És ha ő megemeli a hangját, akkor mi még hangosabban mondjuk, hogy érvényesülni tudjon az igazság…

Most álljunk meg egy pillanatra!

Mi történik itt ??  Mi történik velünk?? Hogyan juthattunk el idáig, hiszen szeretjük- szerettük  egymást …

A párkapcsolati mentor (coach) feladata feltérképezni a párkapcsolatban a házastársak/ élettársak eltávolodásának okait, mint

pl. :

 • szeretethiány
 • visszahúzódás
 • felhalmozott sérelmek
 • elfejlődés
 • megcsalás
 • kommunikáció hiánya

majd a párral együtt megláttatjuk és megbeszéljük ezen érzelmi kihatásokat a kapcsolatukra.

A félelmek, a fájdalmak, a túláradó harag és sértettség, rémület a válság miatt és félelem a jövőtől.

Az így „letisztított” helyzetben már talán nem is egymással szemben, hanem egymás mellett látják önmagukat. Ekkor elértük azt az állapotot, melyben el tudják dönteni, hogy hosszú távon van-e elég közös érzelem és akarat a folytatásra. És ha igen, akkor milyen új alapokon, milyen új keretek között lehet folytatni annak érdekében, hogy ne jussanak rövid úton ugyanebbe a helyzetbe. A párkapcsolati mentor – különösen ha kineziológus  is egyben – segít ezeket megláttatni, összehangolni, rögzíteni.

 

Persze az is kiderülhet, hogy már annyira eltávolodtak egymástól, hogy a legjobb jó szándékkal is már csak szenvedést tudnak okozni egymásnak. Ilyenkor a párterápia feladata annak a feltérképezése, hogy milyen módon tudnak úgy elválni egymástól, hogy az méltó legyen hozzájuk, közös múltjukhoz, hogy a lehető legkevesebb sérülést okozza nekik is, és ha vannak, gyermekeiknek is. Hogy civilizáltan, tisztelettel, lehetőség szerint barátsággal tudjanak egymással beszélni a jövőben.

Akár így, akár úgy, a párterápia célja megteremteni a lehetőséget az elérhető legjobb jövő felé.

És ehhez nem kell sok: Ti, mint pár, Én mint segítő, az idő, a figyelem és a szeretetteli hajlandóság.

Terápia menete

 

Az első lépés, hogy felhívsz vagy küldesz egy mail-t. Enélkül semmiképp sem fog elindulni.

Megbeszéljük az időpontokat és azt is, hogy mikor, milyen típusú foglalkozást tartunk. Váltakozva lesznek közös alkalmak, amikor mindketten eljöttök és együtt dolgozunk, illetve személyes beszélgetések, amikor négyszemközt leszünk.

Az első találkozó alkalmával az a feladatunk, hogy a végén úgy álljunk fel, hogy mindhárman ugyanazt tudjuk és gondoljuk a kapcsolat állapotáról.

A későbbi foglalkozások feladata, hogy megpróbáljuk kiszűrni az aktuális problémák okozta indulatokat és sérelmeket, és megismerni az alattuk lévő mély és valódi érzelmeket, gátakat. Csak ezek ismeretében tudjátok eldönteni, hogy ez elégséges közös alap lehet-e a kapcsolat folytatásához.

A befejező fázisban pedig azon dolgozunk, hogy a döntésetektől függően meghatározzuk az új alapokon folytatott kapcsolat új kereteit, vagy annak a módját, ahogy kulturáltan, egymást tisztelő emberekhez méltóan váltok el egymástól.

Fontos tényezője a terápiának, hogy az egyik féltől megtudott információk bizalmasak, és azokat csak az adott fél kifejezett engedélyével oszthatom meg a másik féllel.

 

Ha úgy érzed neked szól és rólad szól a történet,

hívj bátran!

Szeretettel várlak!

Hári Anikó

Párkapcsolati mentor, Önismereti- személyiségfejlesztő tréner, Kineziológus – One Brain oktató

Ha kérdésed van, fordulj hozzám bizalommal!

Kapcsolat

Telefon
+36 30/972 3766

E-mail
hari.aniko.kineziologia@gmail.com

Facebook
Hári Anikó Kineziológus